PROGRAMACIÓ

PROGRAMACIÓ DE LA TEMPORADA 2022-2023

Entrades a la venda a la taquilla del teatre [els dijous, de les 18.00 h a les 20.00 h] i en línia, a l'apartat "Venda d'entrades" d'aquest web, a partir del 15 de setembre de 2022.

  • Descarrega't el llibret de la temporada 2022-2023 AQUÍ

ENNÈAGON ENSEMBLE presenta RETORN

diumenge 16 d'octubre de 2022, a les 18.00 h

"Diré el que em fuig. No diré res de mi". Gabriel Ferrater.

L'origen i el retorn ha estat un eix vertebrador de les nostres vides, tant sigui per les nostres professions com per les nostres decisions. En aquest espai es barreja música i poesia de la mà de joves del territori que, després de tornar a casa, ens conviden a descobrir els seus orígens i les seves travessies en el seu breu, però intens, camí vital. Una selecció de literatura i música fidel als orígens que ens han vist créixer i que han estimulat i forjat el nostre criteri. 

En aquest concert-recital, la poeta riudomenca Glòria Coll Domingo i Ennèagon Ensemble ens ofereixen, en un espectacle creat expressament per a l'ocasió, una perspectiva irreemplaçable, nova i compresa amb l'escena musical actual dialogant amb la creativitat literària. Partint del llibre de Coll Domingo Retorn (Galerada, 2017), la música i la paraula es trobaran per crear una experiència sobre la partida i la pèrdua, el retorn i la llar, la identitat i el sentiment de pertinença. Perquè a vegades cal retrobar l'”aigua en què resom, mal sigui un miratge, som”.

[Orquestra en residència artística]

75 min | CAT

ENTRADES: 14€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

ARRIBAR I PLOURE presenta UN CONCERT DRAMÀTIC (amb molts riures i pocs plors)

dissabte 22 d'octubre de 2022, a les 19.30 h

Arribar i ploure neix de la fal·lera de l'actor de Valls Ricard Farré i de l’exbaixista de Txarango Àlex Pujols per dur a escena un concert diferent que no deixarà indiferent. D'un treball de creació en brota un repertori de cançons originals irreverents, iròniques i afilades que recorren diferents estils musicals amb la peculiaritat que parlen d'aquelles petites grans coses que ens envolten en el nostre dia a dia, d'una realitat que a vegades sembla ben bé ficció. A la música s'hi suma un fil argumental en clau de comèdia que dóna vida al que hem batejat com a: CONCERT DRAMÀTIC (AMB MOLTS RIURES I POCS PLORS). Una barreja de cançons, comèdia i improvisació que conformen un espectacle diferent, fresc, trapella i popular.

85 min | CAT

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25 i al Festival ACCENTS.

L'ORENETA amb Emma Vilarasau i Dafni Balduz

diumenge 6 de novembre de 2022, a les 18.00 h

La senyora Amèlia, una professora de cant, rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. Ben aviat descobrim que la cançó triada, “L'Oreneta”, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l'any anterior.

Emma Vilarasau i Dafnis Balduz protagonitzen aquesta premiada obra de Guillem Clua en què l’Amèlia, una mare ferida en el més profund de la seva ànima, es qüestiona què és el que ens fa humans, el que defineix la nostra humanitat i arriba a la conclusió que la capacitat de sentir el dolor dels altres és el que ens distingeix de les bèsties.

Aquest és el sentiment que vertebra aquesta obra, inspirada directament en l’atac terrorista LGTBIfob al bar Pulse d’Orlando (EUA) el juny de 2016.

90 min | CAT

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

TERRA BAIXA

dissabte 19 i diumenge 20 de novembre de 2022

Un cop emesos els vuit capítols per televisió i havent transformat la companyia d'amateur a professional, Terra Baixa surt de Gira per Catalunya.

L'exitosa novetat a les nostres pantalles és El Llop, un programa d'entreteniment televisiu de TV3 que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

A Terra Baixa, Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

Interpretació: Alexandra Olmo, Àlecs Guixà, Pep Carpena, Blanca Lasobras, Jordi Ferragut, Toni Aguilar, Tuni Salvadó, Roser Martínez, Alba Segarra, Marc Andreu, Daniel Masalles. Autoria: Àngel Guimerà / Direcció: Àngel Llàcer.

80 min | CAT

ENTRADES: 18€ | Localitats numerades. ENTRADES ESGOTADES.

TEATRE NU presenta MAURE EL DINOSAURE

diumenge 27 de novembre de 2022, a les 18.00 h

La Martina és una nena petita, valenta i pèl-roja. En Maure és un dinosaure blau, gros i de banyes blanques. Són amics inseparables. Comparteixen jocs, somnis i aventures. Què faria la Martina sense en Maure? I en Maure sense la Martina? Esperem que no s’hagin de separar mai. Però… i si un dia ho haguessin de fer? Gaudiu dels jocs i les aventures de la Martina i el seu gran amic: En Maure el dinosaure.

Maure el dinosaure és un espectacle de titelles per a infants a partir de dos anys. Una història senzilla, emotiva, clara i poètica. Un relat que se centra en una relació d’amistat, en un univers de complicitat i confiança entre una nena i el seu inseparable dinosaure. Aquest espectacle posa en un mateix pla el món real i el món fantàstic dels infants, per explicar una història on el més important és la necessitat de sentir l’ajuda i l’amistat de l’altre ben a prop.

70 min | CAT

ENTRADES: 8€ | Els infants menors de 2 anys no paguen entrada sempre i quan no ocupin seient. A partir de 2 anys (inclosos), han de disposar d’entrada i ocupar un seient. Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

ELS PETS presenten 1963

dissabte 17 de desembre de 2022, a les 19.30 h

Els Pets tornen amb el disc més adult, honest i rabiosament pop de la seva carrera. Els Pets tornen amb un cop de puny a la taula. Es tracta de "1963" (RGB Suports, 2022), un disc arrabassador, dolç i descarat, un nou treball sobri i detallista, ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima. Són dotze cançons que demanen ser escoltades amb calma, emmirallades en els clàssics de la new wave britànica però al mateix temps amb una voluntat trencadora i contemporània.

"1963" (RGB Suports, 2022) és un cant adult a la vida, una reivindicació al pòsit que donen els anys viscuts. En temps de plaers immediats, aquest disc és una aposta honesta als petits detalls que només es poden copsar amb calma i bons aliments. "1963" (RGB Suports, 2022) també és una efemèride que defineix el contingut del disc: és l'any zero dels tres components del grup i al mateix temps el punt de partida del gènere que practiquen des dels seus inicis, un pop de guitarres amb melodies enganxoses com caramels de cafè amb llet.

En aquest nou disc, el tretzè de la seva trajectòria, Els Pets, amb la producció austera i sense colorants de Joan Pons, fan una clara aposta sonora per l'optimisme adult, cançons curtes i directes sense cap mena de farciment, peces de poc metratge amb un punt extra de vitalitat, per vestir unes lletres que recuperen el toc irònic i descregut de treballs anteriors, sense oblidar aquest detallisme ple de sensibilitat que els caracteritza.

Escoltant aquestes noves cançons queda clar que el trio tarragoní no s'ha deixat amanyagar pels premis i guardons dels darrers temps i que ha decidit teixir un antídot sonor a la grisor de la pandèmia, un al·legat musical a les ganes de viure i als bons temps que de segur han de venir.

90 min | CAT

ENTRADES: 20€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25 i al Festival ACCENTS.

CONCERT 10è ANIVERSARI

dissabte 7 de gener de 2023, a les 19.00 h

 

Tànit Bono, mezzosoprano

Maria Ferré, tiorba i guitarra barroca

Marc Torres, clavicèmbal / piano

Orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus

Sergi Gili, direcció

Per a celebrar el desè aniversari de la recuperació / remodelació del Teatre Auditori Casal Riudomenc, us presentem un concert molt especial amb la participació de quatre músics riudomencs sorgits de l'Escola de Música de Riudoms, acompanyats de l'orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus.

El concert ens conduirà des de la música vocal i orquestral de Bach, Händel, Vivaldi i Corelli amb caràcter nadalenc, a una part íntima on escoltarem cançons catalanes i espanyoles dels segles XVII i XVIII per a veu i guitarra, acabant amb la suite de El Amor Brujo, l'obra més coneguda de Manuel de Falla: inicialment concebuda com a ballet i amb una gran càrrega popular, acaba essent després de l'estrena al 1915 una sarsuela en un acte. L'obra descriu la història de la gitana Candelas, turmentada pel fantasma del seu antic amant però enamorada de nou de Carmelo, troba a través de la màgia i la fetilleria el camí per a trencar el maledicció que l'acompanya.

Aquest concert estava inicialment previst per al gener de 2021, malauradament la pandèmia l'ha posposat dos anys. Un concert que cap riudomenc s'hauria de perdre!

70 min

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

UNA TERÀPIA INTEGRAL

diumenge 22 de gener de 2023, a les 18.30 h

En Toni Roca fa més de deu anys que imparteix un curs intensiu de quatre setmanes per aprendre a fer pa. Hi ha poques places i bufetades per apuntar-s’hi. Els alumnes que s’hi inscriuen volen aprendre a fer-ne, però el mètode parteix d’una simple i estranya premissa: “Per fer un bon pa, no cal tenir la millor farina o el llevat més fresc, per fer un bon pa, cal estar bé amb un mateix.” Així de simple.

Marc Angelet i Cristina Clemente, els autors de la comèdia d’èxit Lapònia, presenten aquesta comèdia que posa en qüestió la nostra necessitat de creure en alguna cosa. La trama ens situa en un curs intensiu de quatre setmanes per aprendre a fer pa i que canviarà la vida de tres persones. Aquest peculiar curset està protagonitzat per Àngels Gonyalons, Abel Folk, Laura Porta i Roger Coma.

90 min | CAT

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

LA ORQUESTA MONDRAGÓN presenta HISTORIAS EXTRAORDINARIAS

dissabte 11 de febrer de 2023, a les 19.30 h

Nou espectacle, i per primera vegada pensat per a teatres i auditoris, de Javier Gurruchaga i la Orquesta Mondragón. Un recorregut per les genuïnes pàgines de contes i relats fascinants en els que la Mondragón ens ha introduït durant més de quaranta anys als escenaris.

Un viatge que el mateix Gurruchaga defineix com divertit i terrorífic, nostàlgic i vitalista, teatral i musical.

Gurruchaga canta temes del seu repertori d’èxits coneguts pel gran públic: “garras humanas”, “bon voyage”, “ponte la peluca”, “corazón de neón”..., i d’altres concebuts amb i per a la pròpia orquestra, de Joaquín Sabina, Manolo Tena, Luis Alberto de Cuenca o Eduardo de Haro Ivars. També versions de John Lennon, Luis Eduardo Aute i Lou Reed, en una vetllada amb escenografia pròpia i en clau d’homenatge a Edgar Allan Poe.

90 min | CAST

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

ELS FÈNIX presenten NOMÉS ÈXITS DELS 60

dissabte 25 de febrer de 2023, a les 19.30 h

Si viatgem en el temps i ens aturem al Riudoms dels anys 60, al bell mig del poble, exactament en uns baixos del carrer Major, hi podrem trobar a uns joves adolescents inquiets molt atrets per la música. Sense pensar-s'ho dues vegades formen un conjunt musical al qual li posen el nom de Los Fénix Boys. Un dels seus primers concerts serà a la plaça de l'Església de Riudoms, moment en què es compleixen alguns dels somnis de joventut dels integrants de Los Fénix Boys, poder tocar en directe i, a la vegada, compartir amb tots els seus amics i coneguts la seva passió. La idea funciona, agrada i no paren de rebre invitacions per anar a tocar a la majoria de festes majors de la província de Tarragona.

Els seus components van canviant amb el pas del temps, però el que no varia és la màgia de les seves actuacions en les quals hi apareixen les cançons més populars i que més èxit tenen en les emissores de ràdio.

Al voltant de l’any 2005 tornen Els Fènix amb més força i il·lusió que mai, amb alguns dels components fundadors de la banda i nous músics, per apropar els èxits del pop dels anys 60. Un viatge sentimental i un homenatge als grups musicals d’aquells mítics anys. Un autèntic guateque amb temes mítics de The Shadows, The Beatles, Los Mustang, Los Sirex, Los Salvajes, Lone Star, Los Brincos, Duo Dinámico... La música d’una dècada daurada que Els Fènix comparteixen amb el públic assistent als seus concerts, amb un objectiu bàsic: fer que la gent s’ho passi bé!

120 min

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

M. DEL MAR BONET amb DANI ESPASA presenten NOSALTRES LES DONES

diumenge 5 de març de 2023, a les 18.00 h

Nosaltres les dones és el títol d’un poema d’Edith Södergran que Maria del Mar Bonet va musicar i enregistrar a finals dels setanta a l’àlbum Alenar (SonyMusic, 1977). La cantautora presenta un espectacle al voltant de l’univers de la dona, acompanyada de Dani Espasa al piano i a l’acordió. Plegats interpreten algunes de les poetesses i autores que formen part de la discografia i el repertori de l’extens cançoner de la mallorquina. Cançons de totes les èpoques de la trajectòria revisitades en clau de present al costat d’algunes de molt recents.

Maria del Mar Bonet i Dani Espasa col·laboren a l’escena des del juliol de 2000. El pianista és un dels musics més celebrats de l’escena catalana, i ha participat en gires de la cantant al Japó, als Estats Units, a Europa i al Nord d’Àfrica. A més d’arranjar i dirigir-ne musicalment alguns dels espectacles, ha treballat frec a frec en obres discogràfiques de Bonet - Terra Secreta (Picap, 2007), i és un acompanyant habitual de la cantant als escenaris.

[Espectacle programat en el marc del Dia Internacional de les Dones, 8 de març]

70 min | CAT

ENTRADES: 14€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

EL BON POLICIA amb Ricard Farré i Arnau Puig

diumenge 19 de març de 2023, a les 18.00 h

Una comèdia d’embolics on dos bons jans, per mirar de sobreviure, es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència el prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

115 anys després de la seva polèmica estrena ens preguntem si encara hi ha temes delicats de passar pel sedàs de la comèdia i la farsa. Com és que no s’ha tornat a representar en cap teatre? Realment ja es pot parlar de tot sense conseqüències, o potser encara no? Som lluny de la societat del 1905, el món avança a una velocitat esfereïdora, però sembla que estem condemnats a repetir els mateixos errors i la ploma afilada i irreverent de Santiago Rusiñol encara hi té molt a dir.

L’espectacle neix d’un treball artesà i acurat que juga amb les convencions teatrals amb el desig d’endinsar a l’espectador en aquesta gran comèdia i riure plegats de les nostres penes i glòries.

70 min | CAT

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

MELANIE presenta GLAM

dissabte 22 d'abril de 2023, a les 18.30 h

GLAM és un espectacle que recull, entre d’altres, els exitosos números de gran format de la maga Melanie al programa de televisió Got Talent, on la màgia, l’humor i el glamur es fusionen per crear un espectacle trencador, amb il·lusions impossibles. Melanie és la primera maga del país en crear un espectacle de gran format per a tota la família. Ha arribat el moment en que una maga aparegui als escenaris i trenqui amb tots els estereotips de la forma més actual i moderna.

En les moltes vegades que se li ha preguntat a la Melanie per què fa màgia, la seva resposta no ha estat ni per “Magia Borrás” ni per David Copperfield. Va ser un dia que, de forma inesperada, va anar a veure un espectacle del Mag Lari (Secrets), i va sortir del teatre dient “jo vull fer el mateix!”. Des d’aquell dia ho va tenir clar, i així va ser com va començar a seguir els espectacles del Mag Lari, fins a tal punt que ell va ser el seu professor i també amb ell va crear el seu primer espectacle per a teatres (Amazing). A partir de llavors han estat molts els escenaris pels que ha passat i molts els premis que ha rebut.

Ens assegura que no és una maga qualsevol, i que la seva màgia no és fina ni delicada. Els seus espectacles són trencadors. La màgia femenina ha deixat de portar talons i vestit per entrar als espectacles de gran format amb un estil molt rebel. Ha vingut per modernitzar la màgia i fer-la actual!

70 min | CAT

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

DÀMARIS GELABERT + GROW UP SINGING BAND presenten LA GIRA DELS 25

diumenge 7 de maig de 2023, a les 18.00 h

La Dàmaris celebra els 25 anys de carrera amb una gira de luxe, acompanyada de la increïble The Grow Up Singing Band. A l’escenari, també comptarà amb la participació de quatre ballarins (dos infants i dos adults) que ballaran amb les cançons que han fet coneguda a l’artista i també amb les seves últimes novetats. Un concert pensat per a tota la família per gaudir escoltant, cantant i ballant.

The Grow Up Singing Band és una nova banda formada per joves músics que han decidit fer música actual i de qualitat per al públic familiar amb projecció internacional. Aquest any acompanyaran la gira dels 25 de la Dàmaris i en el concert ens presentaran algunes de les seves cançons.

70 min | CAT

ENTRADES: 14€ | Els infants menors de 2 anys no paguen entrada sempre i quan no ocupin seient. A partir de 2 anys (inclosos), han de disposar d’entrada i ocupar un seient. Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 15 de setembre 2022, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

 
Subscriure a