PROGRAMACIÓ

PROGRAMACIÓ DE LA TEMPORADA 2023-2024

Entrades a la venda a la taquilla del teatre [els dijous, de les 18.00 h a les 20.00 h] i, en línia, a l'apartat "Venda d'entrades" d'aquest web, a partir del 14 de setembre de 2023, a les 18.00 h.

  • Descarrega't el llibret de la temporada 2023-2024 AQUÍ

ROGER MORELLÓ presenta LA VEU DE CASALS

diumenge 22 d'octubre de 2023, a les 18.30 h

Roger Morelló Ros vol rendir homenatge al mestre Pau Casals com l’artista i humanista més rellevant del segle XX a Catalunya just el dia que fa 50 anys de la seva mort. Un home que, a més, ha tingut un paper imprescindible en la internacionalització del nostre país.

La selecció d’obres de l’àlbum vol ser un retrat dels gustos musicals i els autors més rellevants per al mestre, començant per les emblemàtiques suites de Bach, estudis per a violoncel que Casals desenterrà per a convertir-les en peces solístiques de concert o la Suite per a violoncel sol del seu deixeble Gaspar Cassadó.

La proposta artística té també la voluntat de posar de relleu la vessant humana de Casals, que va donar veu als nostres republicans exiliats en silenciar el seu violoncel enfront el feixisme, més enllà d’altres projectes que van donar la volta al món en la lluita contra la injustícia social.

Roger Morelló és el millor artista per endegar aquest projecte ja que la comunió que crea la seva música i l’explosió de colors que desperta el converteixen en un vehicle poderós que dóna veu als compositors i la seva creació per transfigurar les ànimes i despertar la curiositat i empatia del públic i dels joves intèrprets que segueixen fidelment els seus passos.

75 min | CAT

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

MARINA ROSSELL presenta 300 CRITS

diumenge 12 de novembre de 2022, a les 18.00 h

La cantant penedesenca publica ni més ni menys que el seu 25è treball d'estudi: 300 crits. Amb l'àlbum, una de les majors referents de la cançó d'autor catalana s'endinsa en la banda sonora de la França posterior a l'ocupació nazi, adaptant-ne les cançons al català. Cançons que neixen de la necessitat de sobreviure als temps maleïts, cançons que sempre ens commouen, i que han acompanyat generacions.

En aquesta gira, però, tampoc deixa de banda les cançons emblemàtiques de la seva discografia i el cantó més personal de la cantautora, que hi imprimeix tanmateix composicions pròpies que aborden algunes de les emocions més inherents a la condició humana.

Trobareu una Marina diferent, atrevida, i que, un cop més, ens captiva, ens sorprèn.

70 min | CAT

ENTRADES: 14€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25 i al Festival ACCENTS.

FITZROY

diumenge 19 de novembre de 2023, a les 18.00 h

Quatre escaladores estan a mitja ascensió del Fitzroy, una muntanya situada al camp de gel de la Patagònia sud, entre Argentina i Xile, una de les vies d’escalada més complicades del món i mai assolida per una cordada femenina.

El mal temps les ha fet aturar i, mentre esperen que les condicions millorin, arrecerades en un sortint de la roca, sorgeixen problemes inesperats que les fan dubtar de si tirar endavant l’ascensió o rendir-se.

Continuar significaria assumir riscos que no havien previst i que poden posar en perill les seves vides, rendir-se seria renunciar a la possibilitat d’assolir una fita que potser no podran repetir mai.

Una proposta de Jordi Galceran protagonitzada per 4 actrius de primer ordre: Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Natalia Sánchez.

90 min | CAT

[ENTRADES ESGOTADES]

ENGRUNA TEATRE presenta DINS EL COR DEL MÓN

diumenge 26 de novembre de 2023 | 18.00 h

Les persones amb capacitats diferents són les que poden fer el món diferent.

Quina relació té l’ésser humà amb el seu entorn? Hi ha una manera més harmònica de connectar-hi per trobar l’equilibri?

Mentre bussegem entre les tonyines dels oceans i els humans de la terra, descobrirem que és possible un nou pacte amb la realitat, i que l’autenticitat rau en trobar la nostra essència i la nostra diferència, i només així, la nostra llibertat.

DINS EL COR DEL MÓN parteix de la novel·la “La mujer que buceó dentro del corazón del mundo”, de l'autora mexicana Sabina Berman.

L’espectacle planteja la metàfora de l'actitud autista que les persones neurotípiques adopten envers el medi del qual procedeixen. Per mitjà de la Karen, una nena amb condició autista, s’insta l’individu a buscar noves maneres de connectar amb l’entorn sense jerarquies.

55 min | CAT | Edat recomanada: a partir de 10 anys

ENTRADES: 8€ | Localitats numerades. 

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

JOAN PERA presenta TOT L'ANY POT SER NADAL

diumenge 17 de desembre de 2023, a les 18.00 h

El Senyor Scrooge, el gran personatge de Charles Dickens que ha marcat les dates de Nadal de totes les èpoques, torni a entendrir el cor dels més grans i captivi a les noves generacions en aquesta història de perdó, respecte, altruisme i empatia.

75 min | CAT

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

L'ORQUESTRA CAMERATA XXI, amb LAIA NOMEN, presenta ODA A LA NIT MÉS LLARGA

diumenge 7 de gener de 2024, a les 18.00 h

La Nit, misteriosa, imprevisible, captivadora…font d’inspiració per la humanitat, moment de rauxa però també d’introspecció, d’il·lusió però també de nostàlgia. Més encara les llargues nits del solstici d’hivern, o les nits destacades del Nadal.

La fraternitat i el caliu contrasta amb l’enyor i la solitud accentuats en aquestes dates. No és casualitat doncs que la literatura i, molt especialment la poesia, s’ompli d’oxímorons per descriure els contrastos que envolten el Nadal.

En aquest concert de l’Orquestra Camerata XXI i la soprano Laia Nomen, poesia i música de diversos autors teixiran un recorregut per mostrar les diverses cares de les Nits de Nadal. Nits que, per bé o per mal, no deixen indiferent a ningú. Nits per celebrar i per recordar, però sobretot per omplir-nos d’il·lusió més enllà de la seva màgia.

70 min

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

CONSPIRANÒIA

diumenge 21 de gener de 2024, a les 18.00 h

 

Una comèdia dramàtica plena de teories de la conspiració, secrets, mentides i amistats a punt d’esclatar.

Un grup d’amics prepara “una intervenció”. Amb la intervenció esperen fer tornar el sentit comú a la amiga que fa temps que es deixa portar per teories conspiranoiques. Però dir tot el que pensen d’ella no serà un procés plàcid. La trobada farà sortir a la llum malestars i secrets que guarda aquesta colla d’amics que es coneixen des que eren ben petits. I nosaltres ens preguntarem si podem estimar a una persona que veu el món completament diferent a com el veiem nosaltres.

Una nova proposta original i divertida de Jordi Casanovas i Marc Angelet, amb un repartiment de luxe format per Eduard Farelo, Àurea Márquez, David Vert i Mia Esteve.

90 min | CAT

ENTRADES: 18€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

LA COMPANYIA SGRATTA presenta LA PRINCESA EN TEXANS

diumenge 28 de gener de 2024, a les 18.00 h

Al País del Poble Sec fa temps que no hi plou, i per acabar-ho d’adobar, un terrorífic drac es beu la poca aigua que raja de la Font Dolça. Aconseguirà la princesa Maribel fer fora el drac? Ho aconseguirà el cavaller? Arribarà finalment l’aigua al poble?

Prepareu-vos per a què dos peculiars venedors ambulants ens expliquin aquesta fantàstica llegenda. Coneixerem una princesa molt especial que, amb l’ajuda d’una pila de personatges divertits, ens ensenyaran que l’important no és qui ets sinó com ets.

Una obra de teatre familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure.

55 min | CAT

ENTRADES: 8€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

NÚRIA ESQUIUS presenta LA CUPLETISTA

diumenge 4 de febrer de 2024, a les 18.00 h

Sou amants dels cuplets? Doncs no us podeu perdre aquest espectacle en què reviurem cançons de cuplet català, com “La Marieta de l’ull viu” o “Les Caramelles”. L’actriu i cantant Núria Esquius, acompanyada al piano per Eladi Dalmau, porten a Riudoms “La Cupletista, cançons de Càndida Pérez Martínez”.

Càndida Pérez Martínez va ser una compositora de cuplets, fet insòlit a l’època; de fet, va compondre alguns dels cuplets més famosos de la història de la cançó catalana. Parlarem de la seva història, de l’època en què va viure, del cuplet, de les cupletistes...

Un espectacle proper i divertit, alhora que històric i que pretén reivindicar un gènere musical que fou l’estrella dels escenaris catalans durant un període de temps no gaire llunyà.

70 min | CAT

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

JOAN ROVIRA presenta EL MEU LLOC PREFERIT

dissabte 17 de febrer de 2024, a les 19.30 h

Joan Rovira amb la seva banda ens presenta el seu nou disc “El meu lloc preferit” amb un nou espectacle i un repertori que combina les noves cançons amb els temes més coneguts de l'artista.

Sense perdre la seva essència, ara Joan Rovira ens presenta el que assegura ser el seu millor treball. Una gira que començarà a les sales més importants de Catalunya, a partir de l'abril. Passarà per Tortosa, Lleida, Tarragona, Barcelona i Girona.

Joan Rovira i la seva banda ens oferiran un concert de primer nivell que ens farà vibrar amb les millors cançons dels seus discs i amb tres músics que ho donen tot a l'escenari. Experts en escalfar motors davant un públic transversal i familiar.

90 min

ENTRADES: 14€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

NAN VALENTÍ presenta LA PRIMERA

diumenge 10 de març de 2024, a les 18.00 h

La Primera és un espectacle de memòria històrica, dirigit pel manresà David Pintó, que homenatja la que va ser la primera alcaldessa de tot Catalunya, Nativitat Yarza Planas, al consistori de Bellprat (Anoia).

Activista feminista, mestra, alcaldessa i miliciana, Nativitat Yarza va posar el seu granet de sorra per construir una societat més justa, més feminista i més lliure.

La Primera és també un homenatge a totes aquelles dones que van ser les primeres a trencar barreres i, especialment, a les mestres de la República que es van fer seus, dins i fora de les aules, els valors republicans d’una educació pública, gratuïta i laica.

[Espectacle programat en el marc del Dia Internacional de les Dones, 8 de març]

75 min | CAT

ENTRADES: 10€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

L'ILLA DESERTA amb Miki Esparbé i Maria Rodríguez

diumenge 17 de març de 2024, a les 18.00 h

L’illa deserta és la història d’Ella i d’Ell.

De tot allò que hauria pogut ser.

Ella que treballa en un banc i que pintava grafits per la ciutat.

Ell que és repartidor a domicili i que somia en ser actor.

Ella i Ell que ens expliquen com van ser, com són i com seran, ara que una trobada fortuïta, tancats dins d’un ascensor, els pot canviar (o no) l’existència per sempre. Què t’enduries a una illa deserta? Una vida explicada des del principi fins al final, tenint en compte totes les possibilitats, totes les variables.

Aquella mateixa nit quan, per fi, surten de l’ascensor, una xifra malentesa, un cinc per un sis, pot fer que no es tornin a veure mai més o pot ser el principi d’una llarga història.

L’illa deserta reflexiona –en una comèdia trista– sobre quines casualitats ens han dut fins aquí? De quines decisions ens penedim? Com serien les nostres vides si ens enamorem o si finalment prenem altres camins.

90 min | CAT

ENTRADES: 16€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

INSTRUCCIONS PER FER-SE FEIXISTA amb MERCÈ ARÀNEGA

diumenge 7 d'abril de 2024, a les 18.00 h

L’assaig de Michela Murgia és tota una provocació. Un text ple d’ironia sobre la perillosa propagació dels populismes en les nostres societats. L’última reencarnació dels moviments d’ultradreta. Mercè Arànega es posa a la pell, el pensament i la denúncia d’aquesta escriptora i activista italiana amb una gran projecció pública al seu país per convertir-se en la protagonista d’un monòleg que denuncia l’actual onada de feixisme arreu d’Europa i la resta del món. 

Un text per fer trontollar la seguretat en el nostre sistema democràtic, adaptat per Sergi Pompermayer i dirigit per Miquel Gorriz.

70 min | CAT

ENTRADES: 14€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

QUICO EL CÈLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES presenten ILERCAVÒNIA

dissabte 20 d'abril de 2024, a les 19.30 h

Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries viatgen al capítol 0. Ilercavònia és l’antic territori de l’Ebre català, els Maestrats, els Ports i el Matarranya. Ilercavons són els primers pobladors ibers d’aquesta àrea geogràfica, posteriorment Taifa, Bisbat, Taula del Sénia, Terres de l’Ebre o Cruïlla.

Ilercavònia són històries antigues, cançons fetes himnes, poesia i una visió de la gent i el paisatge d’un territori bàsic per entendre un gran espai que transpira la cultura popular dels territoris de parla catalana. Cançons amb olor de terra per conèixer orígens i entendre identitats. Un missatge que el poble ilercavó vol compartir amb ilergets, cossetans, laietans, ausetans…

90 min | CAT

ENTRADES: 14€ | Localitats numerades.

Entrades a la venda a partir del 14 de setembre 2023, a partir de les 18.00 h. Espectacle inclòs a ESCENA 25.

 
Subscriure a