El Teatre Auditori presenta un nou projecte de residències artístiques

21/05/2021

El Teatre Auditori presenta un nou projecte de residències artístiques

El Teatre Auditori Casal Riudomenc ha presentat, aquest dijous 20 de maig en roda de premsa, un nou projecte de residències artístiques d’àmbit professional.

Aquest projecte permetrà que companyies amb necessitats d'espais per a ultimar les seves produccions d'arts escèniques i amb projectes que encaixin a nivell programàtic amb la línia del teatre puguin fer una estada a les instal·lacions del teatre.

D’aquesta manera, el Teatre Auditori esdevé un recurs en la fase de creació i producció de les companyies, a banda de ser client de les companyies, en la fase de gira de l’espectacle.

La presentació va tenir lloc a l’escenari del mateix teatre i hi van participar l’alcalde Sergi Pedret, el gestor cultural de l’equipament, Carles Gispert, i els representants de la Companyia Clownic, Edu Méndez, Gerard Domenech i Carles Bigorra.

En la seva intervenció, l’alcalde Pedret va destacar que amb aquest projecte «deixem de considerar a les companyies professionals només com a proveïdores de serveis artístics, que són contractades i duen a terme la seva proposta artística, i passem a considerar-les agents actius en la dinàmica de funcionament del teatre, el que permet establir noves fórmules de col·laboració artística que en una mesura o altra repercuteixen positivament en el ventall d’activitats del nostre equipament a disposició del municipi, de les companyies i del territori».

Acollirà l’estrena del nou espectacle de la Companyia Clownic

La companyia que enceta el projecte de residències és Clownic, que hi ha dut a terme els darrers assajos i la implantació tècnica de l'espectacle HOTEL FLAMINGO, que s'estrenarà en el mateix teatre, en funció doble, el 29 i 30 d'aquest mateix mes de maig i que tancarà la temporada 2020-2021 del Teatre Auditori Casal Riudomenc. Les entrades per aquest espectacle ja es poden comprar a la pàgina web casalriudomenc.cat.