Es posen a la venda les entrades de la nova temporada del Teatre Auditori Casal Riudomenc

13/09/2023

Es posen a la venda les entrades de la nova temporada del Teatre Auditori Casal Riudomenc

Arrenca la tretzena temporada d’arts escèniques del Teatre Auditori Casal Riudomenc. La nova programació, que com és habitual va dirigida a la comarca, és especialment diversa. Consta de 14 propostes escèniques i una relacionada amb les arts visuals, que tindran lloc entre l’octubre de 2023 i l’abril de 2024. Les entrades pels espectacles d'aquesta temporada es posaran a la venda a partir del dijous 14 de setembre, a les 18.00 h, simultàniament a la taquilla del teatre i telemàticament al web casalriudomenc.cat/compra-dentrades.

En aquesta nova temporada, el Teatre Auditori serà un espai on confrontar idees i emocions i on hi tindrà un pes destacable la memòria històrica. Així mateix, es combinaran espectacles amb artistes d’origen local amb produccions protagonitzades per algunes de les cares més conegudes del panorama escènic català.

Estrenarà la temporada el concert La veu de Casals, a càrrec del violoncel·lista Roger Morelló, en homenatge a Pau Casals, just el dia en què es complirà mig segle de la seva mort, amb la voluntat de posar de relleu la vessant humana de Casals, un home imprescindible en la internacionalització de Catalunya. Serà el 22 d’octubre, a les 18.30 h.

La segona proposta de la temporada anirà a càrrec de Marina Rossell, el diumenge 12 de novembre, a les 18.00 h, amb la presentació del seu darrer treball 300 Crits, on adapta al català cançons de l’època de la resistència a França, sense deixar de banda les seves cançons més emblemàtiques.

El 19 de novembre, a les 18.00 h, quatre escaladores intentaran l’ascensió al Fitzroy: continuar significaria assumir riscos que no havien previst i que poden posar en perill les seves vides, rendir-se seria renunciar a la possibilitat d’assolir una fita que potser no podran repetir mai... Una proposta de Jordi Galceran interpretada per Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Natalia Sánchez.

Engruna Teatre porta a Riudoms el seu darrer espectacle familiar el diumenge 26 de novembre, a les 18.00 h: Dins el cor del món. Per mitjà de la Karen, una nena amb condició autista, es plantejarà la cerca de noves maneres de connectar amb l’entorn sense jerarquies.

Amb les dates de Nadal a la vista, el 17 de desembre, a les 18.00 h, Joan Pera es posarà a la pell del Sr. Scrooge, el personatge de Charles Dickens de Conte de Nadal, aquest cop amb l’estil inconfusible de Pera, deixant ben clar que Tot l’any pot ser Nadal.

El 7 de gener, a les 18.00 h, l’Orquestra Camerata XXI i la soprano riudomenca Laia Nomen s’uniran en el concert Oda a la nit més llarga. Poesia i música de diversos autors teixiran un recorregut per mostrar les diverses cares de les Nits de Nadal.

A mig gener, el dia 21, a les 18.00 h, arriba la nova proposta original i divertida de Jordi Casanovas i Marc Angelet, amb un repartiment de luxe format per Eduard Farelo, Àurea Márquez, David Vert i Mia Esteve. Conspiranoia, una comèdia dramàtica plena de teories de la conspiració, secrets, mentides i amistats a punt d’esclatar.

La Princesa en texans fa una aturada a Riudoms de la mà de la companyia Sgratta, el diumenge 28 de gener, a les 18.00 h. Una obra familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure, mentre ensenyen que l’important no és qui ets sinó com ets.

L’actriu i cantant Núria Esquius serà la Cupletista, el diumenge 4 de febrer, a les 18.00 h: un espectacle proper i divertit, alhora que històric, amb les cançons de Càndia Pérez, que pretén reivindicar un gènere musical que fou l’estrella dels escenaris catalans durant un període de temps no tan llunyà.

El cantant de Camarles Joan Rovira, amb la seva banda, experts en escalfar motors davant un públic transversal, presentarà el 17 de febrer, a les 19.30 h, el seu nou treball El meu lloc preferit.

El cap de setmana de l’1 i 2 de març serà el torn de les arts visuals, amb dues sessions de projecció de curtmetratges estrenats durant el darrer any, dins el circuit del Frame Film Festival.

El diumenge 10 de març, a les 18.00 h, al voltant de la jornada reivindicativa del Dia de la Dona, Nan Valentí presentarà el seu espectacle La primera, una obra de memòria històrica que homenatja a totes aquelles dones que van ser les primeres i, en especial, a les mestres de la República.

L’illa deserta és la història d’Ella i Ell, on ens expliquen com van ser, com són i com seran, tenint en compte totes les variables. Ella és la Maria Rodríguez i Ell és el Miki Esparbé. Una comèdia trista sobre quines casualitats ens han dut fins aquí. El 17 de març, a les 18.00 h.

El 7 d’abril, a les 18.00 h, els espectadors podran assistir a la “conferència” Instruccions per fer-se feixista, a càrrec de la Mercè Arànega, que es posa a la pell de l’escriptora i activista italiana Michela Murgia. Un monòleg que denuncia l’actual onada de feixisme arreu d’Europa i de la resta del món.

I tancarem la temporada 2023-2024 amb el darrer treball de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Ilercavònia, el dissabte 20 d’abril, a les 19.30 h. Cançons amb olor de terra per conèixer orígens i entendre identitats.

Trobareu més informació sobre la programació a l'apartat casalriudomenc.cat/programacio i a les xarxes socials del Teatre Auditori: Instagram i Facebook.